• +036 525 31 59
  • info@oravi.nl

Duurzame sales in 2023

Duurzame sales in 2023

MAAK DUS VEEL LAWAAI

Het kalkoenfestijn en de vuurpijlen liggen weer achter ons en we zijn begonnen aan een nieuw en spannend jaar. Is het echt waar dat wij uit het dal omhoog zijn gekropen? Gaan we echt betere tijden tegemoet?  Of blijven we toch nog een beetje voorzichtig op onze handen zitten, of met een hand op de knip en slurpen we alle berichtgeving via de media wel op maar kijken toch een beetje de kat uit de boom?

Ik wens vanaf deze plek iedereen vooral veel positieve wijsheid in dit nieuwe jaar 2023.
En daarbij vooral de kracht om actie te ondernemen en niet achterom te kijken.
We zaten met z’n allen een aantal jaren in een spiraal die niemand zich had gewenst.
Zeuren heeft nog nooit enkele zin gehad. Tijd dus om het tij nu definitief te keren.
Ondernemen is risico nemen, vooruitkijken, optimistisch blijven en vooral proactief en innovatief handelen.

‘Het geld ligt op straat’ is een oud bekend gezegde, maar dat werkt alleen als je het ziet liggen, als je wilt bukken en als je bereid bent om het ook op te pakken en vooral te koesteren.

Ik zag de afgelopen jaren nog teveel mensen en organisaties op hun handen zitten, schuilend achter de gesloten ramen om de op slot zittende kas nog eens extra te beveiligen.
Natuurlijk is scherpte en waakzaamheid geboden, maar als het geld op straat ligt moet men zeker niet binnen blijven. Dus, kom achter de computer vandaan, weg van alle spreadsheets en verklarende rapportages. Steek de handen uit de mouwen, ga de weg op en wordt weer creatief!

Prospecteren 
Hoe je het ook went of keert, het is uitsluitend de omzet die de inkomsten van iedere onderneming bepalen en waardoor kan worden geïnvesteerd en wij anderen weer kunnen betalen. Het is zo oud als de weg naar Rome.
Dus als het tegenzit, dan moeten we drie stappen harder lopen, acquisitie plegen, hoe moeilijk dat ook altijd blijft.
Prospecteren is dan gewoon meer dan ooit een ‘must’. Juist nu moet je de weg op, juist nu moet je prospecten, juist nu reclame maken en vooral volop gebruik maken van de social media. Lawaai maken dus!

Waarom? Omdat nu de betere tijden weer echt aanbreken – en dat bewijst ook de geschiedenis – wij er allemaal weer klaar voor moeten zijn.
De huidige relaties goed onderhouden, hen vooral helpen en daarnaast nieuwe kansen aanbieden en zoeken.
Doe je het niet, dan doet wellicht de concurrent het wél. Dus wie is het eerst?

Proactief en vooral buitenspelen
Dames en heren managers, kom ook zelf achter het bureau vandaan. Ga de weg op en ga ook verkopen. Ga ook ‘buitenspelen’ Het helpt echt! Want altijd en overal zal je moeten ‘verkopen’ om iets van anderen gedaan te krijgen.
Proactief en uiteraard met een positieve instelling. De tijd dat opdrachten kwamen ‘aanwaaien’ ligt al heel lang achter ons en komt wellicht nooit meer terug.

Duurzame Sales…!
Met marketing, social media, persoonlijke aandacht en relatie-entertainment.
Start 2023 met dit goede voornemen. Grijp deze kans en maak veel lawaai.
Heel veel lawaai.

Herman Meijer